Rollenspel

Deel deze pagina!

Jonge kinderen moeten nog heel veel leren over de wereld om hen heen én over zichzelf. Door rollenspellen te spelen oefenen ze met alledaagse situaties. Dat helpt om hun eigen identiteit te ontwikkelen. Rollenspel levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Het is heerlijk als kinderen zich thuis helemaal kunnen verliezen in hun rollenspel. Ga er in mee. Praat niet met je kind, maar met de kok, de politieagent of de schooljuf. Kinderen gaan volledig op in hun rol en willen dat je met het personage praat. Je eigen kind een rollenspel zien spelen is echt te leuk!

Frozen 2 Vliegende Elsa

Mijn dochter is fan van Frozen, en mama ook! Ik kwam deze Vliegende Elsa tegen. Super gaaf, dacht ik, want..... Ze vliegt! En wat nog gaver is, als je je hand eronder houdt, en je hand naar boven beweegt, vliegt ze omhoog. Doe je je hand weer omlaag, dan vliegt ze omlaag. Zo is het net alsof je echt aan het toveren bent!

Meer informatie over Frozen 2 Vliegende Elsa vindt je hier.

Dokterset

‘Mama? Heb je buikpijn? Zal ik je beter maken? Hier komt het prikje, doet maar een beetje pijn’. Ik kan je vertellen dat mama veel ziek is hier thuis en heel veel beter gemaakt moet worden hihi. Mijn zoontje ziet hoe mijn dochter de stethoscoop om doet en luistert op mijn buik. Het prikje tevoorschijn haalt, mij prikt en een pleister plakt. Hij gaat het daarna ook zelf op zijn eigen manier bij me nadoen. Super leuk en leerzaam dit setje. Het kan je op een fijne manier voorbereiden op een doktersbezoek, maar ook een doktersbezoek daarna evalueren. ‘Kijk dit deed de dokter toen ook bij jou, even luisteren op je buikje, ja heel goed!’. Heel leuk om samen, maar ook met elkaar mee aan de gang te gaan.

Meer informatie over het Dokterset vindt je hier.

Little Dutch Houten Snijfruit

Met ons speelkeukentje wordt veel gespeeld, ook door mijn zoontje van 1 die staat de roeren in de pannetjes en alle kastjes en deurtjes opentrekt. We hebben heel wat speelgoed eetsetjes, maar ik en de kinderen vinden deze het leukste. Je kan dus zelf je eigen fruit snijden!

Naast het snijden (wat goed is voor de motoriek) is het ook heel leerzaam. Welk stukje hoort hierbij zodat ik een geheel stuk fruit heb? Naast dat het gewoon heel leuk is, is het ook duurzaam speelgoed. Ik ben gek op houten spulletjes!

Meer informatie over het Little Dutch Houten Snijfruit vindt je hier.

Fisher-Price Theeservies

Dit setje is zoooo cute! Je hebt een dienblad met verschillende chocolaatjes en koekjes, 2 leukekopjes, een lepeltje met een bakje suiker en een theepot.

De theepot maakt een schenkend geluid als je de kopjes met thee in wilt schenken. Daarnaast zingt de theepot en zitten er 3 verschillende leerniveaus op.

Naast dat het dus leuk is, ook weer heel leerzaam. Maar hier thuis zingen en dansen we volop mee met de theepot. En nee dit is niet alleen voor meisjes. Mijn zoontje vindt hem ook super grappig!

Meer informatie over het Fisher-Price Theeservies vindt je hier.

Fien verkleedjurk

We zijn laatst sinds lange tijd weer naar de Avonturenboerderij Molenwaard geweest. De boerderij van Fien en Teun! Wat trouwens echt een aanrader is om naartoe te gaan. En daar in het winkeltje hebben we een Fien verkleedjurk gekocht. Je hebt hem in klein en groot. Wij zijn voor de grote gegaan. Mijn dochter zit nu in maat 110 en past deze perfect. Bij thuiskomst is deze meteen aangetrokken en heeft ze de rest van de dag nog Fien en Teun liedjes gezongen. En ook al kon mama deze liedjes niet meer aanhoren, ik vond het geweldig leuk om haar zo vrolijk te zien dansen en zingen in deze te leuke jurk van Fien! Ennn.. je hebt hem ook in een stoere Teun versie!

Meer informatie over de Fien verkleedjurk vindt je hier.

PAW Patrol Mighty Pups Charged Up Chase Voertuig

Dit stoere Chase Voertuig belooft gegarandeerd speelplezier! Vinden jullie kinderen PAW Patrol ook zo leuk! Wat ik stiekem heel fijn vindt aan de PAW Patrol voertuigen: Ze kunnen wel tegen een stootje. Want ja, er wordt mee geracet, gevlogen, gegooid (oeps). Maar hij is niet stuk te krijgen gelukkig. Dit voertuig kan tegen een stootje en maakt ook nog eens stoere geluiden!

Meer informatie over de PAW Patrol Mighty Pups Charged Up Chase Voertuig vindt je hier.

Peppa Big Huis

Beide kids zijn hier fan van Peppa Big. Dit huis speelt heel leuk in op de interesse van de kids. Mijn dochter speelt al een volledig fantasiespel met de figuren en attributen die bij het huis erbij zitten. Mijn zoontje herkent het van de filmpjes van Peppa en ziet zijn zus het rollenspel spelen. Maar buiten dit, het huis is gewoon heel erg leuk! En mijn kids vinden dat ook!

Meer informatie over het Peppa Big Huis vindt je hier.

Playmobil Meeneemboerderij

Ik ben bekend met Playmobil, maar eerlijk gezegd heb ik daar zelf nooit wat van aangeschaft. Tot we deze kregen van Opa en Oma. Een super leuke meeneemboerderij van Playmobil. Hij is heel makkelijk in en uit te klappen en je kan er alle spulletjes in kwijt. Echt een tiny mini boerderijtje.

Wat ik zelf heel fijn vindt aan deze meeneemboerderij, gezien er hier thuis veel mee gespeeld wordt, hij is dus….jawel…. makkelijk mee te nemen! Elk jaar gaan we op vakantie en zit ik altijd te tobben met wat neem ik nu mee op vakantie om mee te spelen en neemt niet teveel ruimte in beslag. Nou deze meeneemboerderij dus! Zowel mijn zoontje van ruim 1 jaar, als mijn dochter van ruim 3 jaar vinden hem super leuk!

Meer informatie over de Playmobil Meeneemboerderij vindt je hier.

Scroll naar boven