Gezelschapsspellen

Deel deze pagina!

Het gezellig samen een spel spelen staat voorop bij het spelen van gezelschapsspelletjes. Ik vind het heerlijk om met mijn dochter samen (en soms ook met papa) een spelletje te doen. En ze leert er ook nog van, zonder dat je er de nadruk op legt. 1. Ze leert zich aan de regels te houden. 2. Ze ontdekt wat winnen en verliezen inhoudt. (Dat laatste vooral hihi). 3. Ze leert samen te spelen. 4. Van sommige spelletjes leert ze beter waar te nemen. 5. We trainen haar denkvermogen en het geheugen. 6. Van spellen met cijfers en vormen leert ze de cijfers en vormen herkennen en krijgt ze dus ook getal en vormenbegrip.

Holle Bolle Big

Een super leuk spel waarbij ze doormiddel van de dobbelsteen te gooien, een kleur hamburger kiest (kleur herkenning). Onder de hamburger staat een cijfer. Als er een drie staat, stop je het hamburgertje in de mond van Holle bolle big en druk je 3 keer op zijn hoofd. Zie zijn buik eens groeien! Een heel spannend en toch ook inhoudelijk spelletje. Bij wie zal zijn buikje openspringen….?

 

Meer informatie over Holle Bolle Big vindt je hier.

Waar Is Bumba?

Met dit spel trainen we het geheugen. We hebben 4 leuke karakters: Bumba, Bumbalu, Nanadu en Baby. Over elke karakter wordt een bekertje gezet. Nu even husselennnn…. Pak een kaart. Staat daar bumba op de kaart? Hmmm… Heb je goed gekeken? Onder welk bekertje zit bumba?

Bing Memory

Weer zo’n leuke om het geheugen te trainen. Kennen jullie Bing? Echt een aanrader om te kijken en heel leerzaam. Met het kijken naar Bing die veel hekenbare aspecten van het dagelijks leven naar bovenhaalt, kan het kind reflecteren naar hun eigen leven. Super leuk! Maar even terug naar het spelletje. Ik vind dat deze Bing memory hele duidelijke, overdraagbare plaatjes heeft. Voor mijn idee net iets makkelijk in je hoofd te prenten. Tsja, we kennen natuurlijk allemaal het spelletje memory, zoek 2 dezelfde plaatjes!

Toren Van Pisa

Dit spel had ik vroeger toen ik klein was thuis ook. En uren plezier van gehad. Ook mijn dochter vindt het leuk, al is het ook een lastig spelletje. Zet de poppetjes op de toren, maar zorg ervoor dat ze er niet vanaf vallen! Kijk de toren leunt naar links! Ohjee, links is hij dus zwaarder dan rechts, waar moet ik dan nu het poppetje neerzetten zodat de toren terug omhoog komt? Een spel waarbij het kind goed na moet denken.

 

Meer informatie over de Toren Van Pisa vindt je hier.

Piet Snot Spel

Mijn man kwam thuis met dit spel. Onze dochter moest eerst even de kat uit de boom kijken. Wat is dit nu weer hihi. Een hoofd met een grote neus, waarbij je snot uit zijn neus kan trekken. Wat een geweldig leuk en grappig spel. Hoe vaak zeggen we niet tegen onze kinderen: ‘’En nu je vinger uit je neus halen’’ of ‘’Stoppen met neuspeuteren’’. En nu mogen ze dus gaan neuspeuteren! Maarrr, trek je aan de verkeerde snottebel… Dan kan zomaar zijn hoofdje open klappen en zijn hersens eruit springen! (Wat luguber eigenlijk). Een heel leuk spel, waarbij het lachen geblazen wordt!

 

Meer informatie over het Piet Snot Spel vindt je hier.

Knibbel Knabbel Knuisje

Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?! Ik heb dit spel al een tijdje in mijn bezit. Ik nam hem mee toen ik ging oppassen op mijn oppaskindjes, die waren gek op dit spel en bleven ernaar vragen. En nu nog steeds is dit spel in ons bezit nu ik zelf kinderen heb. Mijn dochter en ik spelen dit samen. Heeeeel voorzichtig een snoepje van het huisje afhalen. Lukt dat zonder dat de heks naar buiten komt? Dan mag je het snoepje houden! Maar, komt de heks naar buiten, dan moet je het snoepje terug plaatsen op het huisje. Wie als eerste de snoepjes verzameld, wint! Een spannend en geweldig leuk en gezellig spel!

Meer informatie over het Knibbel, Knabbel, Knuisje spel vindt je hier.

Baby Shark vissenspel/hengelspel

Dit spelletje ken ik nog van vroeger. Die happende visjes die je moet zien te vangen met je hengel. En hij is nu dus in de Baby Shark versie! Hoe leuk is dat. Een spel met dat ene liedje wat je niet meer uit je hoofd krijgt, hihi. Maaar.... hij wordt heeeeel vaak gespeeld hier thuis en papa en mama moeten dan gezellig meedoen. En dat doet we ook! Want het is toch ook wel een beetje jeugdsentiment.

Meer informatie over het Baby Shark vissenspel/hengelspel vindt je hier.

Scroll naar boven