Gezelschapsspellen

Deel deze pagina!

Het gezellig samen een spel spelen staat voorop bij het spelen van gezelschapsspelletjes. Ik vind het heerlijk om met mijn dochter samen (en soms ook met papa) een spelletje te doen. En ze leert er ook nog van, zonder dat je er de nadruk op legt. 1. Ze leert zich aan de regels te houden. 2. Ze ontdekt wat winnen en verliezen inhoudt. (Dat laatste vooral hihi). 3. Ze leert samen te spelen. 4. Van sommige spelletjes leert ze beter waar te nemen. 5. We trainen haar denkvermogen en het geheugen. 6. Van spellen met cijfers en vormen leert ze de cijfers en vormen herkennen en krijgt ze dus ook getal en vormenbegrip.

Snuffie Hup

Een super leuk en spannend spelletje! Draai aan de draaischijf. Je moet twee wortels pakken! Maar pas op. Als je de verkeerde wortel eruit pakt, Springt het konijn uit zijn holletje! Kan jij hem vangen?

Meer informatie over het spel Snuffie Hup vindt je hier.

Yeti in mijn Spahetti

Er zit een Yeti in mijn bord spaghetti! Haal voorzichtig om de beurt een sliert spaghetti weg. Maar pas op dat de Yeti niet in je bord valt! Super grappig dit spel!

Meer informatie over het spel Yeti in mijn Spaghetti vindt je hier.

Huisje Boompje Beestje

De kinderversie van het spel Mens Erger Je Niet. Ik ergerde me vroeger wel mateloos weet ik nog hihi. Breng jij als eerste je pionnetjes thuis?

Meer informatie over het spel Huisje Boompje Beestje vindt je hier.

Litter Bugs

Het spel wat ik vroeger thuis ook had, is in een nieuw jasje gestopt. Je moet dus al het vuilnis in de vuilnisbak gooien en proberen dat de vliegen er niet uit springen! Wie de minste vliegen heeft, wint!

Meer informatie over het spel Litter Bugs vindt je hier.

Piet Snot Spel

Mijn man kwam thuis met dit spel. Onze dochter moest eerst even de kat uit de boom kijken. Wat is dit nu weer hihi. Een hoofd met een grote neus, waarbij je snot uit zijn neus kan trekken. Wat een geweldig leuk en grappig spel. Hoe vaak zeggen we niet tegen onze kinderen: ‘’En nu je vinger uit je neus halen’’ of ‘’Stoppen met neuspeuteren’’. En nu mogen ze dus gaan neuspeuteren! Maarrr, trek je aan de verkeerde snottebel… Dan kan zomaar zijn hoofdje open klappen en zijn hersens eruit springen! (Wat luguber eigenlijk). Een heel leuk spel, waarbij het lachen geblazen wordt!

 

Meer informatie over het Piet Snot Spel vindt je hier.

Knibbel Knabbel Knuisje

Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?! Ik heb dit spel al een tijdje in mijn bezit. Ik nam hem mee toen ik ging oppassen op mijn oppaskindjes, die waren gek op dit spel en bleven ernaar vragen. En nu nog steeds is dit spel in ons bezit nu ik zelf kinderen heb. Mijn dochter en ik spelen dit samen. Heeeeel voorzichtig een snoepje van het huisje afhalen. Lukt dat zonder dat de heks naar buiten komt? Dan mag je het snoepje houden! Maar, komt de heks naar buiten, dan moet je het snoepje terug plaatsen op het huisje. Wie als eerste de snoepjes verzameld, wint! Een spannend en geweldig leuk en gezellig spel!

Meer informatie over het Knibbel, Knabbel, Knuisje spel vindt je hier.

Baby Shark vissenspel/hengelspel

Dit spelletje ken ik nog van vroeger. Die happende visjes die je moet zien te vangen met je hengel. En hij is nu dus in de Baby Shark versie! Hoe leuk is dat. Een spel met dat ene liedje wat je niet meer uit je hoofd krijgt, hihi. Maaar.... hij wordt heeeeel vaak gespeeld hier thuis en papa en mama moeten dan gezellig meedoen. En dat doet we ook! Want het is toch ook wel een beetje jeugdsentiment.

Meer informatie over het Baby Shark vissenspel/hengelspel vindt je hier.

Poepi Knor

Een super grappig spel, te spelen vanaf ongeveer 3 jaar oud. Je hebt 4 badjes en 4 biggetjes. Er zitten modder kaartjes bij van nummer 1 tot en met 4. Draai het varken in het midden. Knort hij? Dan mag je een kaartje pakken. Laat hij een scheet? Dan moet je een kaartje inleveren. Red jij het biggetje uit het modderbad? Dit spel duurt relatief kort, dus goed vol te houden voor jonge kinderen!

Meer informatie over Poepi Knor vindt je hier. 

Koetje Boe

Dit spel had mijn nichtje ooit eens meegenomen naar opa en oma. Mijn dochter was er meteen gek op! Je hebt allerlei boerderijdieren, Althans delen ervan! Je moet zorgen dat jij als eerste je dier compleet hebt, dus hoofd, romp en billen! Dit spel is niet alleen heel leuk om te spelen met jonge kinderen, hij is ook gewoon leuk om 'mee' te spelen. Laat je kind maar eens spelen met alle delen van de dieren, kunnen ze de dieren compleet maken? Of laat ze maar eens lekker fantaseren en gekke dieren maken!

Meer informatie over Koetje Boe vindt je hier.

Jenga Classic

Dit spel had ik vroeger thuis! En nu speel ik het met mijn kinderen. Je bouwt de toren. Dan ga je om de beurt een blokje weghalen, maar zorg ervoor dat de toren niet valt! Als de toren valt, dan ben je af. Een leuk en spannend spel, maar ook educatief! Het vergt een stukje inzicht. Welk blokje kan ik weghalen, en zorgen dat de toren in balans blijft staan en niet omvalt.

Meer informatie over het spel Jenga Classic vindt je hier.

Holle Bolle Big

Een super leuk spel waarbij ze doormiddel van de dobbelsteen te gooien, een kleur hamburger kiest (kleur herkenning). Onder de hamburger staat een cijfer. Als er een drie staat, stop je het hamburgertje in de mond van Holle bolle big en druk je 3 keer op zijn hoofd. Zie zijn buik eens groeien! Een heel spannend en toch ook inhoudelijk spelletje. Bij wie zal zijn buikje openspringen….?

 

Meer informatie over Holle Bolle Big vindt je hier.

Waar Is Bumba?

Met dit spel trainen we het geheugen. We hebben 4 leuke karakters: Bumba, Bumbalu, Nanadu en Baby. Over elke karakter wordt een bekertje gezet. Nu even husselennnn…. Pak een kaart. Staat daar bumba op de kaart? Hmmm… Heb je goed gekeken? Onder welk bekertje zit bumba?

Frozen 2 Splah Match

Een super spannend spel. Je krijgt een tangetje en met dat tangetje ga je om de beurt een sneeuwvlokje uit het water halen. Je moet proberen als eerste je kristal vol te krijgen. Maar... als de watergeest uit het water springt is je beurt voorbij.

Meer informatie over de Frozen 2 Splash Match vindt je hier.

Trap Er Niet In! Lama Editie

Trap er niet in! Een heel grappig spel waar we vreselijk om moeten lachen. Je kan met het vormpje en de klei, drollen maken. Er zit een draaischijf bij en een blinddoek. Je doet de blinddoek om, legt de drollen op de loper en volgt de instructies. Lukt het jou om de drollen te ontwijken? Lachen gegarandeerd!

Meer informatie over het spel Trap Er Niet In! Lama Editie vindt je hier.

Bing Memory

Weer zo’n leuke om het geheugen te trainen. Kennen jullie Bing? Echt een aanrader om te kijken en heel leerzaam. Met het kijken naar Bing die veel hekenbare aspecten van het dagelijks leven naar bovenhaalt, kan het kind reflecteren naar hun eigen leven. Super leuk! Maar even terug naar het spelletje. Ik vind dat deze Bing memory hele duidelijke, overdraagbare plaatjes heeft. Voor mijn idee net iets makkelijk in je hoofd te prenten. Tsja, we kennen natuurlijk allemaal het spelletje memory, zoek 2 dezelfde plaatjes!

Toren Van Pisa

Dit spel had ik vroeger toen ik klein was thuis ook. En uren plezier van gehad. Ook mijn dochter vindt het leuk, al is het ook een lastig spelletje. Zet de poppetjes op de toren, maar zorg ervoor dat ze er niet vanaf vallen! Kijk de toren leunt naar links! Ohjee, links is hij dus zwaarder dan rechts, waar moet ik dan nu het poppetje neerzetten zodat de toren terug omhoog komt? Een spel waarbij het kind goed na moet denken.

 

Meer informatie over de Toren Van Pisa vindt je hier.

Scroll naar boven