Puzzels

Deel deze pagina!

Puzzelen vind ik persoonlijk een van de leukste bezigheden. Heerlijk even rustig en geconcentreerd bezig zijn. En vooral bij kleine kinderen is puzzelen heel goed voor de motorische ontwikkeling. De eerste puzzels zijn vaak vormenpuzzels met grote stukken. Daarna krijgen we de legpuzzels waarbij je stukjes in elkaar moet leggen om een geheel te vormen. Als jonge kinderen puzzelen ontwikkelen ze een betere hand-oog coördinatie. Door te kijken naar de puzzel en het goede stukje daarin te plaatsen. Ook de fijne motoriek wordt gestimuleerd. Doordat ze de stukjes precies op de goede plek moeten leggen. Die kleine precieze bewegingen die ze door puzzelen leren helpen later ook bij het aanleren van nieuwe dingen. Bijvoorbeeld ook om makkelijker te leren schrijven. Ook leren kinderen vormen te herkennen. En daarnaast wordt ook het geheugen getraind. Bij het leggen van een puzzel moeten de kids namelijk onthouden welk stukje niet paste op een bepaalde plek. En als laatste is puzzelen heel goed omdat kinderen leren geduldig te zijn, volhoudend en gefocust blijven.

Bumba vloerpuzzel

Dit was een van de eerste puzzels die we hadden. En hij is al heel vaak gemaakt hier. Het leuke is dat dit een redelijk grote puzzel is. Je kan Kiwi omwisselen voor de groene papegaai (heeft die een naam??) En hij heeft niet al te veel stukken om te leggen. Zeker een aanrader.

Meer informatie over de Bumba Vloerpuzzel vindt je hier.

Baby Shark puzzel

Ooooh dat liedje…. Wie kent Baby shark nu niet… Nou, wij kennen hem hoor, hij wordt toch zeker elke dag nog hier in huis afgespeeld. Toen ik deze puzzel zag dacht ik, jaaa daar gaat ze heel blij van worden. En dat was ze! Eerst hebben we hem een paar keer samen gemaakt, maar nu legt ze hem zelf in elkaar. Ik sorteer de zijkanten en de middenstukken, leg ze voor haar neer en dan gaat ze heerlijk geconcentreerd ermee aan de gang. Ik heb 2 puzzels uitgekozen hieronder, de vormenpuzzel en de legpuzzel. Waarom? Ik kan gewoon niet kiezen, ze zijn allebei zo leuk!

Meer informatie over de Baby Shark Puzzel vindt je hier.

Paw patrol puzzel 4 in 1

Paw Patrol! Mijn dochter kwam op het idee dit heel leuk te vinden. Althans, ze vindt Skye dus helemaal te gek! Met deze puzzel daag je jezelf eigenlijk een beetje uit. Eerst de 12 stukjes maken. Hej dat ging goed! Op naar de 16 stukjes. En de 20…. En de 24… Top!

Meer informatie over de Paw Patrol Puzzel 4 in 1 vindt je hier.

Bing en vrienden puzzel

Ook deze puzzel gaat omhoog in de moeilijkheidsgraad met het aantal stukjes. Alleen is dit dus een vormenpuzzel met maar weinig stukjes per vorm. Met 2, 4 , 5 en 6 stukjes is deze puzzel erg fijn voor de beginners. En ik moet zeggen dat deze ook van zeer degelijke kwaliteit is.

Meer informatie over de Bing En Vrienden Puzzel vindt je hier.

Ravensburger Disney Princess Kinderpuzzel, Multicolor

Deze puzzel is gewoon leuk omdat er prinsessen op staan. En zeg nou zelf, we vinden toch allemaal prinsessen stiekem wel een beetje leuk?

Meer informatie over de Ravensburger Disney Princess Kinderpuzzel vindt je hier.

Jouéco Doolhof puzzel

Mijn neefje had deze gekregen voor zijn verjaardag. Ik had zoiets nog nooit gezien, wat een leuke, maar ook moeilijke puzzel! Niet veel later kregen ook wij deze puzzel, omdat ik natuurlijk razend enthousiast sprak erover. We hebben deze al 2 jaar, en hij is hier thuis een geliefd stuk speelgoed. Het is moeilijk en vergt inzicht, geduld en denkvermogen om deze figuren van het stokje af te krijgen, en weer terug erop te doen. Maar echt, uiteindelijk lukt elk kind het deze puzzel op te lossen. Hij is ook heel leuk om samen te doen!

Meer informatie over de Jouéco Doolhof puzzel vindt je hier.

Magneetpuzzel

Waar mijn zoontje gek op is, is dingen eruit halen en weer terug stoppen. Hij kan super geconcentreerd bezig zijn en is vrij goed met zijn fijne motoriek. Met dit hengeltje, vis je alle dieren uit de puzzel. Daarna kun je ze terug plaatsen en weer opnieuw beginnen.

Meer informatie over de Magneetpuzzel vindt je hier.

Scroll naar boven