Knutselen

Deel deze pagina!

Mama, mag ik kleuren? Mama, mag ik verven? Mama, mag ik met de glitterlijm en stickers? Elke dag wordt ik wel wat geknutseld. En de fantasie die vrijkomt is zo leuk! En buiten dat knutselen gewoon echt leuk is om te doen, is het, jawel hoor, goed voor je ontwikkeling! Je kindje leert creatief te zijn en je traint je concentratievermogen en zelfvertrouwen. Door te knutselen vergroot je het ruimtelijk inzicht. Wat is ruimtelijk inzicht? Bijvoorbeeld: De olifant zit BOVEN de boom. De olifant zit ACHTER de boom. De olifant zit ONDER de boom. Knutselen is dus niet alleen heel erg leuk, maar ook heel leerzaam.

Aquabeads Frozen 2

Nog compleet nieuw voor mij, maar wat is dit verslavend zeg! Mijn dochter van bijna 4 heeft er nog wel wat hulp bij nodig maar je kunt zoveel leuks met de Aquabeads! Vele setjes zijn ervan te koop, maar wij zijn begonnen met die kleine setje van Frozen 2. Aquabeads zijn te vergelijken met strijkkralen, alleen heb je geen strijkbout meer nodig. Sproei er een beetje water op, en ze blijven aan elkaar plakken!

Meer informatie over de Aquabeads Frozen 2 vindt je hier. 

Blowpen Art

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger ook Blowpennen heb gehad. Nu heeft mijn dochter de leeftijd bereikt dat dit ook leuk is voor haar. Maar wat is er goed over nagedacht dat ze er nu een slangetje en mondstukje aan vastgemaakt hebben! Ik had vroeger nog wel eens een gekleurde mond hihi. Maar dat is nu voorbij! En wat ook heel fijn, mocht het op je kleren komen, het is uitwasbaar.

Maak mooie creaties met het blazen op deze Blowpennen!

Meer informatie over de Blowpen Art vindt je hier.

Ses Creative Glitterlijm uitwasbaar Junior

Ik ben een mama van de glitters. Ja echt. Ik hou echt van glitters, maar dan wel die ene die je niet door je hele huis heen vindt. En dan zijn deze glitterlijm stiften toch echt ideaal! Want, zo moeder zo dochter, ook mijn dochter houdt van glitters hihi. Ze kan heerlijk creatief bezig zijn met deze stiften. En ook gewoon lekker ermee kliederen op papier. Een schort wil ze hier niet dragen, maar wat deze glitterlijm zo fijn maakt, het is uitwasbaar! Top!

Meer informatie over de Ses Creative Glitterlijm Junior vindt je hier.

Frozen Magisch Krasblok

Heel leuk deze. We kennen natuurlijk allemaal Frozen. Alhoewel, mama heeft de film zitten kijken, en mijn dochter zingt luid, let it gooooo! Bij zit setje zit een kraspen en verschillende krasblaadjes. Als je krast met het pennetje komen er prachtige kleuren tevoorschijn. Het is net toveren!

Meer informatie over het Frozen Magisch Krasblok vindt je hier.

Magisch Tekenbord A4

Deze mag toch echt niet ontbreken aan deze lijst. Deze hebben we gekregen van oma. Ik kende wel wat tekenborden, maar deze had ik nog nooit gezien. Hij is echt heel gaaf! Je hebt dus een bord, met 2 sjalonen vellen en 2 pennen. De pennen bevatten een knopje, als je daarop klikt komt er licht uit de pen en als je daar dan weer mee op het bord tekent, komt er een soort glow in the dark tekening! De tekening trekt ook vanzelf weer weg van het bord. Echt suuuuper leuk!

Meer informatie over het Magisch Tekenbord A4 vindt je hier.

Play-Doh Top Tandarts

Mijn dochter is gek op kleien. En hoewel het soms echt een ravage van klei lijkt hier thuis, ik word altijd zo blij ervan als ik haar heerlijk zie spelen met de Play-Doh setjes. Deze is ook oh zo leuk. Er zitten verschillende attributen bij dit set, onder andere dus een echte boor! Daarbij is dit set niet alleen heel leuk om mee te spelen, maar ook nog eens een goede voorbereiding op een tandartsbezoek. Ga eens samen met je kindje zitten, pak dit set erbij en ga samen tandjes maken. Kijk met het spiegeltje naar de tanden. Hè, zit daar nu een gaatje? Kom, laten we het gaatje samen gaan maken!

Meer informatie over het set Play-Doh Top Tandarts vindt je hier.

Play-Doh Animal Crew BiggenBende

Heel leuk klein setje is dit. Een varkentje waarvan zijn buikje open kan en je kleine biggetjes van klei maken kan. Een super leuke modderpoel waarbij je modder kan maken. Zet de biggetjes in de modderpoel en druk op het vat. Zie de biggetjes eens op en neer springen!

Meer informatie over de Play-Doh Animal Crew Biggenbende vindt je hier.

Play-Doh Sushi - Klei Speelset

Ik hoor en zie steeds vaker mensen die heeeelemaal dol zijn op Sushi! Ik kwam deze klei set tegen. Ik persoonlijk vind klei helemaal te gek, je kan er zoveel fantasie en creativiteit in kwijt. Maar dit setje is gewoon te leuk. Zelf je eigen sushi maken, snijden en serveren!

Meer informatie over de Play-Doh Sushi - Klei Speelset vindt je hier.

Crayola Washimals Kasteel Set

Deze zag ik eens voorbij komen op een mama groep. Het dochtertje van die persoon had washimals gekregen, nog nooit van gehoord maar ze was er dol op. Ik ben gaan zoeken en heb het in het verjaardag lijstje van mijn dochter gezet. Sinds dat ze dit gekregen heeft is er al heel erg veel mee gespeeld. Er zit bij dit set een badje, borsteltje, 3 stiftjes en 2 figuren. Het huisje kan je uitklappen tot klein kasteeltje. Met de stiftjes die erbij zitten kun je de figuren heel mooi maken.  Je doet een beetje water in het badje, zet het figuurtje erin, en je schrobt het figuurtje met het borsteltje weer lekker schoon. Nou ik kan je vertellen, eindeloos plezier! Mijn dochter wil er dan wel graag een doekje bij want, mama, nadat je in bad bent geweest moet je je afdrogen. Je hebt helemaal gelijk kind!

Meer informatie over de Crayola Washimals Kasteel Set vindt je hier.

Play-Doh Drizzy Ice Cream- Klei speelset

Mijn dochter had vakantiegeld gekregen van Opa en Oma. We zijn samen naar de speelgoedwinkel gegaan en voor dat geld mocht ze iets uitkiezen. Ze koos het ijsjes maken, speel set. Geen miskoop geweest. Naast de vele kleisetjes die we hebben, wordt deze toch vaak uit de kast gehaald. Wat deze nou zo leuk maakt? Er zit saus bij! Nu mag mijn dochter alleen onder begeleiding van mij of papa de saus eroverheen doen, anders weet je wel hoe het eruit gaat zien hihi. Maar als de saus over het gemaakte klei ijsje zit en je even een paar minuutjes wacht, wordt de saus wat harder zodat je het van de klei verwijderen kan. Bij dit speelset zitten accessoires om ijsjes te maken en een soort machine. Je zet een ijsbekertje in de houder, doet klei in de machine, trekt de hendel omlaag, en je draait zo de mooiste ijsjes in je bekertje. Daarna kan je je ijsje nog mooi gaan decoreren.

Meer informatie over de Play-Doh Drizzy Ice Cream- Klei Speel Set vindt je hier.

Scroll naar boven