Zazu Hartslagknuffel

Deel deze pagina!

Zazu Hartslagknuffel

Mijn dochter is 3 jaar geleden geboren. Er stond toen een geplande keizersnede, omdat madam in stuitligging bleef liggen. Maar, die geplande keizersnede werd een spoed keizersnede. Ze zeiden tegen me: 'Je vliezen breken als je man thuis komt, dan voel je je op je gemak en dan hop! Breken ze'. Nou mooi niet. Ik stap 's ochtends rond 8 uur uit bed (man wat stond ons bed hoog op die klossen!) en ik voel nattigheid. Nee maar serieus echt nattigheid! Wat je dan denkt? Oh shit, daar gaan we. Ik had vooraf gedacht in paniek te gaan raken, maar ik was de rust zelve op het moment. Ik waggel naar de badkamer, en daar kwam de grote plons. Ja, dacht ik, ze wordt vandaag geboren.

Ik belde naar de verloskundige in het ziekenhuis: 'Ik denk dat mijn vliezen zijn gebroken'. Daarop volgend kreeg ik vragen of het helder was, buikpijn had, de kleine voelde bewegen, en als laatste of ze was ingedaald. Waarop ik zei: 'Afgelopen week lag ze met haar kontje nog niet ingedaald'. 'Hoezo met haar kontje? Ligt ze in stuit?!' Vroeg de verloskundige. 'Eh ja ze ligt in stuit'. De sfeer veranderde en ik moest meteen naar het ziekenhuis komen.

Ik was dus nog steeds de rust zelve en dacht, komt allemaal wel goed, ik zal eerst eens even mijn man bellen. Die overigens echt net op zijn werk was. ''Ik denk dat mijn vliezen zijn gebroken''. ''Oke'', antwoord mijn man. ''Moet ik nu naar huis toe komen?'' vroeg hij. Nu 3 jaar later kan ik er heel erg om lachen, ik denk dat hij lichtelijk in shock was hihi. Echt maar een paar minuten later belt hij me terug met lichte paniek dat ik iemand anders moest bellen om me naar het ziekenhuis te brengen omdat hij een half uur rijden moest naar huis. ''Nee joh, zei ik, ze floept er zomaar niet uit''.

In het ziekenhuis werd ik voorbereid op de keizersnede, en om 14.45 is ze geboren. Ik vond het een hel die keizersnede (Mijn tweede keizersnede heeft gelukkig veel goed gemaakt, die ging super!). De eerste keer uit bed, man wat heb ik gehuild, zo'n pijn dat ik had.

Eenmaal thuis vond ik het allemaal heel zwaar. Die roze wolk waar iedereen het over heeft? Die was bij mij veranderd in een donderwolk. Ik kon er totaal niet van genieten. Mijn dochter is geboren met een zwangerschapstermijn van 37.4 weken. Ze was dus ietwat te vroeg maar niet schrikbarend. Ze wilde al vanaf dag 1 dat we thuis waren, alleen maar op mijn borst slapen. Moet je nagaan, een vrij heftige keizersnede achter de rug, na een weekend ziekenhuisopname met veel pijn naar huis, niet op of neer kunnen, en een baby'tje die alleen maar op de borst van mama slapen wil. De kraamhulp vertelde me dat, doordat ze wat vroeger geboren was, ze dus heel rustig wordt van de hartslag en geur van mama. Wat natuurlijk hartstikke logisch is!

Familie kwam op bezoek. Mijn schoonmoeder nam knuffel Dex mee. Zazu Hartslagknuffel. Ik had daar nog nooit van gehoord. Deze hond is mijn redding geweest. Ik heb mijn dochter in haar wiegje naast ons bed gelegd, met deze knuffel bovenin het wiegje. Als je met deze knuffel schud, dan springt hij aan. Mijn dochter werd en rustig van en sliep veeeeel meer in haar wiegje! Het is heerlijk om met je kindje te knuffelen en te kroelen, maar deze toen nog kersverse mama kon weer even ademhalen. Sindsdien, als ik mama's hoor over de vreselijke nachten, het huilen en het alleen op de borst of bij je slapen, raad ik deze knuffel meteen aan! Deze knuffel heeft meerdere rustgevende standen, buitengeluiden, waterval, slaapliedje. Maar wij hebben echt alleen maar het hartslaggeluid aangehad. Dus ik ga hierbij ook tegen jullie zeggen: Deze knuffel is top! Geweldig! Super! Ze hebben hem in meerdere varianten, maar zijn allemaal even leuk.

Ik raad deze hartslag knuffels niet alleen aan bij te vroeg geboren baby's, maar ook bij een voldragen zwangerschap. Een baby zit dicht bij je hartslag, dat is wat je kindje onder andere hoort daar in je buik. Het is dus eigenlijk heel logisch dat, als het kindje geboren is en die hartslag niet meer hoort, het toch gerust gesteld kan en wil worden door een hartslag. Ik kan het dan ook niet vaak genoeg zeggen, deze is een fantastisch.

Meer informatie over de Zazu - Dex - Hartslagknuffel vindt je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven