Voorkeurshouding

Deel deze pagina!

Doomoo Zijligkussen & Baby IQ Hoofdkussen

Al snel na de geboorte van mijn dochter zag ik dat haar hoofdje begon af te platten. Ze keek veel een kant op en het begon me als snel zorgen te baren. Bij het consultatiebureau viel het meteen op.

Toen mij dochter 5 weken oud was kregen we al fysiotherapie aan huis. Vanaf daar was het meteen heel intens en heftig. Ik kreeg echt op mijn kop van de fysio! Net wat ik nodig had, NOT! Maar achteraf wel goed geweest. Mijn dochter heeft altijd al een pittig karakter gehad, totaal niet meewerken, lekker haar eigen zinnetje. Nu ze bijna 4 jaar is, is dat ook niet veranderd.

Ik kreeg oefeningen. Met de heupjes draaien, bedje onder het raam zetten met speeltjes in het raamkozijn, elke keer op een andere zij laten slapen doormiddel van zelfgemaakte zandzakken (ja echt waar!) en handdoeken, elke keer een andere arm met voeden, zoveel mogelijk op de buik laten spelen en oefenen oefenen oefenen. Dat op de buik spelen was trouwens ook echt een verschrikking, dat wilde mijn dochter totaal niet!

Ik werd er helemaal knetter van. Opgeven was geen optie, maar het werd een grote obsessie voor me, dat hoofdje. Ik krijg er nog steeds de stressvlekken van als ik aan die tijd terug denk. We zijn nog bij een andere fysiotherapeut geweest in het ziekenhuis waar we nog meer oefeningen meekregen. Ook hebben we een osteopaat geprobeerd. Het zal bij de een super werken, maar bij ons dus totaal niet.

Ik heb zooooveel spullen aangeschaft wat betreft de voorkeurshouding, maar twee producten hebben me echt rust en een helpende hand gegeven in dit proces. Het zijligkussen en hoofdkussentje.

Het zijligkussen gebruikte ik in het wiegje, bedje en in de box. Die handdoeken oprollen en zandzakken, dat werkte totaal niet voor mij. Wat ook heel fijn is met dit kussen, je kan de hoef eraf halen en uitwassen, want hij zal regelmatig over wat spuug of andere vuiligheid gaan zitten. Er zit bij de buik een soort driehoekje, wat ervoor zorgt dat je baby niet door kan rollen op de buik. In de rug ligt het lange gedeelte. Het is geen hard kussen, maar bied wel genoeg stevigheid.

Het hoofdkussentje gaf mij veel rust met het onderweg zijn. Want je bent niet alleen thuis ermee bezig. Even op de koffie bij iemand en ik zat alweer te kijken: ''Oei hij houdt haar nu op die arm, dan moet ze straks op de andere'', ''Ja nu leunt ze toch weer met haar hoofdje naar de verkeerde kant, maar ze slaapt wel eindelijk'. Het blijft zo lastig. Maar met dit, ook nog eens heel schattige, kussentje was dat voor mijn allemaal beter te doen. Ik legde het kussentje in de maxi-cosi, in de wandelwagen, en toch ook wel in het bedje en de box. Zoveel als ik kon, nam ik dit kussentje erbij en mee.

Ik weet dat er heel veel mama's zijn met kindjes met voorkeurshouding. En er zijn mama's die zeggen, ach joh, dat trekt wel weer bij. Ja, dat kan. Als jouw kindje een lichte voorkeurshouding heeft en gewoon even meewerkt wel. Maar zo is het niet bij iedereen. Neem als je een afplatting ziet meteen actie! Bij mijn zoontje zag ik het ook licht ontwikkelen. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan en het voor geweest. Maar denk niet, ach dat komt wel goed. Je kindje kan voor zijn leven lang een plat hoofdje hebben, en dat wil je als mama zijnde niet.

Bij het gebruik van beide kussentjes, houdt ALTIJD toezicht op je kindje. Laat ze nooit zonder een oogje in het zeil te houden alleen. Ze zullen misschien niet zomaar op de buik doorrollen, of met hun hoofd in het kussentje zitten. Maar als dat wel gebeurd, dan wil je dit wel kunnen zien, voor de veiligheid van je kindje.

Ik ben zeeeer tevreden over het Doomoo Zijligkussen en en de Baby IQ Hoofdkussen en zou het elke mama en/of papa aanraden!

 

Meer informatie over het Doomoo Zijligkussen vindt je hier.

Meer informatie over de Baby IQ Hoofdkussen vindt je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven