Slimme Speelgoedorganisatie en Opslagoplossingen voor een Opgeruimde Speelruimte!

Kinderen kunnen een schat aan vreugde brengen in het leven van ouders, maar ze brengen ook een schat aan speelgoed met zich mee die snel in elke hoek van het huis kunnen belanden. Als je jezelf vaak afvraagt hoe je die berg speelgoed kunt temmen en een opgeruimde speelruimte kunt behouden, ben je niet alleen. In deze blog delen we enkele slimme tips en ideeën voor speelgoedorganisatie en opslagoplossingen die ouders kunnen helpen om orde te scheppen in de chaos van speelgoed.

1. Minimaliseer en Sorteer:

Voordat je begint met organiseren, is het een goed idee om te minimaliseren. Ga samen met je kinderen door hun speelgoed en laat ze beslissen welk speelgoed ze willen houden en welk speelgoed ze kunnen doneren of weggeven aan anderen. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van de rommel, maar leert kinderen ook over vrijgevigheid en opruimen.

2. Gebruik Transparante Opbergbakken:

Transparante opbergbakken zijn een geweldige oplossing omdat ze kinderen kunnen helpen om gemakkelijk te zien wat erin zit zonder alles overhoop te halen. Label de bakken met afbeeldingen of woorden om het nog eenvoudiger te maken voor jongere kinderen om te begrijpen waar hun speelgoed hoort.

3. Categoriseer en Zonering:

Wijs specifieke gebieden in de speelruimte toe aan verschillende soorten speelgoed. Richt bijvoorbeeld een knutselhoek, een leeshoek en een bouwhoek in. Dit helpt kinderen om zich te concentreren op één soort speelgoed tegelijk en helpt bij het opgeruimd houden van de ruimte.

4. Wandplanken en Opbergrekken:

Maak gebruik van de verticale ruimte in de speelruimte door wandplanken of opbergrekken op te hangen. Hier kun je boeken, puzzels, knuffels en andere items netjes opbergen zonder dat ze kostbare vloerruimte innemen.

Lego

5. Speelgoed roterende Systemen:

Overweeg om een speelgoedrotatiesysteem in te voeren. Bewaar een deel van het speelgoed buiten zicht en roteer het om de paar weken. Dit houdt het speelgoed fris en interessant voor je kinderen en vermindert tegelijkertijd de rommel.

6. Etiketteren en Kleurcodering:

Maak opruimen leuk voor kinderen door kleurcodering en labels te gebruiken. Geef bijvoorbeeld elke opbergbak een kleur en correspondeer met labels op het speelgoed. Dit helpt kinderen om het speelgoed op de juiste plaats terug te zetten.

7. Onder het Bed Opbergen:

Gebruik de ruimte onder het bed om grote speelgoeditems zoals poppen, auto’s of treinsets op te bergen. Je kunt ondiepe opbergbakken of lades onder het bed plaatsen om de ruimte optimaal te benutten.

8. Maak Opruimen een Spel:

Opruimen hoeft geen saaie taak te zijn. Maak er een spel van door een timer te gebruiken en te zien hoe snel je het speelgoed kunt opruimen. Geef kleine beloningen of sterrenkaarten om kinderen te motiveren om te helpen.

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven