Gewoon zoals je bent

Deel deze pagina!

Gewoon zoals je bent

Ik ben een moeder die al maaaanden vooraf gaat kijken en zoeken, wat is nu echt leuk speelgoed voor de kinderen hun verjaardagen? En wat zullen we op de Sinterklaas verlanglijstjes zetten?

Echt alles zoek ik dan uit, leeftijd geschiktheid, ik lees (ja ook ik) reviews. Is het kwalitatief in orde, wat kunnen ze ermee en leren ze er ook van of is het gewoon puur voor lol?

Dus ik begin met de verlanglijstjes. Mijn dochter van bijna vier jaar weet al heel goed wat ze wilt. Ze heeft verschillend speelgoed uit de speelgoedboeken geknipt. Maar zoals ik al zei, deze mama heeft ook graag nog een beetje haar eigen hand erin. En toen kwam ik dit voorleesboek tegen: Gewoon zoals je bent.

Ik ben een groot voorstander van iedereen in zijn waarde laten. Dik, dun, groot, klein. Je mag er zijn! En dat vind ik dus uiteraard ook van mijn eigen kindjes. Maar weet je waar ik soms ernstig moe van wordt?

Je gaat 'Gezellig' even naar de winkel. Al is het de Albert Heijn, een kledingwinkel of de kaasboer, ik moet altijd! mijn dochter terugroepen en na roepen. Altijd loopt ze vooruit, of zit ze verstopt onder of achter een toonbank. En als ik even niet zou opletten zou ze zo naar buiten lopen. Toen we laatst terugkwamen van de Efteling, zei mijn moeder: ''Nou, en daarom deed ik soms gewoon een tuigje aan bij jullie, kon ik jullie ook niet kwijt raken!''. En dit keer begreep ik mijn moeder over het tuigje.

Mijn dochter is het allerliefste en mooiste kindje, maar heel erg impulsief. Als ze iets ziet wat haar aandacht trekt, dan loopt ze recht vooruit ernaartoe, zonder te kijken of letten op gevaren. Ze zou echt zomaar oversteken. En nu we haar toch leren erop te gaan letten op wat je doet en hoe, hebben we dit boek erbij gepakt.

Want het olifantje ziet ook zoveel om zich heen en let niet op de gevaren! Gefascineerd door alles om hem heen gaat hij steeds uit de rij en wordt hij steeds teruggefloten. Niet voor straf, maar om te leren! Daarnaast is het olifantje ook perfect zoals hij is. Hij vindt alle dieren zo prachtig en mooi, maar dat is hij zelf ook.

Een heel leuk , leerzaam en fascinerend boek!

 

Meer informatie over het boek Gewoon zoals je bent vindt je hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven