Bobbi Boekjes

Deel deze pagina!

Bobbi Boekjes

Ik kende de Bobbie boekjes in eerste instantie niet. Althans, ik had er wel eens van gehoord maar nooit eens eentje gelezen. Tot we er eentje kochten, Bobbi op het potje. We proberen langzaamaan onze dochter bekend te maken met plassen op het potje/wc, en dit boekje leek me geschikt om daarbij te lezen en kennis te maken. We lazen het boekje voor bedtijd, een relatief kort verhaal, maar super makkelijk te verstaan voor mijn peuter dochter.

Op de peuterspeelzaal, waar ze twee dagdelen per week naartoe gaat, gaan ze met haar regelmatig naar het potje. Als ik haar ophaal, begint ze te vertellen wat ze allemaal gedaan en gegeten en gedronken heeft die ochtend. Uiteraard komt het potje en/of de wc aan bod (ze mag kiezen tussen deze twee). Ze verteld dan trots: "Ik ben op het potje geweest mama, net als Bobbi!'. Dat is zoooo leuk en fijn om te horen! Niet alleen dat ik super trots ben op het feit dat ze op het potje geweest is, maar ook dat ze zichzelf linkt aan Bobbi! Dat betekend dat dit boekje indruk maakt en mijn dochter zich kan meten met wat Bobbi doet in dit boekje.

Het 'Bobbi op het potje' maakte dus een hele goede indruk. Ik ben verder gaan zoeken naar deze boekjes. Ze hebben dus een hele serie ervan! Ik wilde er dus meer hebben, en kocht er gelijk een paar. Bobbi op de Kinderboerderij, Bobbi wordt grote broer, Bobbi naar de tandarts, Bobbi is jarig, Bobbi naar de dierentuin, Bobbi naar de speelzaal en Bobbi gaat logeren.

Wat deze boekjes nou echt helemaal super maakt, is dat ze terug te halen zijn in het dagelijks leven. Het zijn allemaal onderwerpen die onze kinderen meemaken en doorstaan. Eerste bezoek aan de tandarts? Super om het boekje van Bobbi erbij te pakken als voorbereiding. Mijn dochter vond de eerste keren naar de peuterspeelzaal best spannend en het afscheid nemen vond ze toch best moeilijk. In het boekje Bobbi naar de speelzaal wordt dus ook beschreven dat Bobbi maar eventjes moest huilen bij het uitzwaaien van mama. De leidster zegt dan kom maar, straks zie je mama weer, precies hetgeen wat ik altijd tegen mijn dochter zeg: 'Mama komt jouw altijd weer halen'. En natuurlijk komt de mama van Bobbi ook weer terug!

Het boekje van Bobbi wordt grote broer, vond en vind ik nog steeds een aanvulling van ons kinderboekenpakket. Ook al werd mijn dochter grote zus, de context van het boekje blijft hetzelfde. Bobbi koopt een knuffeltje voor de baby, baby's huilen soms en jij als grote broer/zus mag papa en mama helpen bij de nieuwe baby. Ik weet nog goed toen mijn zoontje geboren was, dat mijn dochter het toch best moeilijk vond. Alle aandacht die eerst voor haar alleen was, werd nu verdeeld. Familie die kwam en weer weg ging, een kraamverzorgende die kwam en aan het eind van de dag weer weg ging, maar een baby broertje die blijft! Dag en nacht! Het Bobbie wordt grote broer boekje, vind ik een echt aanvulling op deze gebeurtenis, maar ik zal ook een ander boek toevoegen die ik ook super fijn vond om erbij te pakken toen ik zwanger was van mijn zoontje en na zijn geboorte om voor te lezen. Uiteindelijk kwam het goed met onze dochter en is ze dikke vrienden met haar kleine broertje.

De Bobbi boekjes zijn:

  • Leerzame boekjes voor peuters en kleuters.
  • Terug te halen in de dagelijkse praktijk en gebeurtenissen.
  • Mooi vormgegeven boekjes.
  • Relatief korte verhalen.
  • Goed en makkelijk te begrijpen voor jonge kinderen.

 

Alle Bobbi boekjes vindt je hier.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven